Facebook

Heb je iets interessants of leuks gezien in de Aanschotse Beemden?

stuur een mailtje, ga naar de Facebook groep of Facebook pagina

Aanschotse Beemden
Aanschotse Beemden11 maanden geleden
wandelingen met IVN afdeling Veldhoven Eindhoven Vessem
Ook dit jaar weer zullen wij, natuurgidsen van IVN Veldhoven Eindhoven Vessem met geïnteresseerden gaan wandelen in de Aanschotse beemden.
Vorig jaar was er een grote opkomst en dat heeft voor ons bevestigd dat er veel belangstelling bestaat voor landschap en natuur. Dat doet ons vanzelfsprekend deugd.
Diegenen die vorig jaar mee zijn geweest zullen zich herinneren dat we vooral aandacht hebben besteed aan landschap en geschiedenis.
Dit jaar gaan we het wat anders doen: we willen de wandelingen als thema het seizoen meegeven waarbij we dan planten en dieren belichten die in dat seizoen opvallend zijn.
De wandeling met thema voorjaar zal plaatsvinden op zondag 5 mei. Op zondag 30 juni is het thema zomer en op zondag 22 september is het najaar aan de beurt.
De wandelingen beginnen om 10.00 uur en duren maximaal 2 uur. Startpunt is het einde van het parkeerterrein aan de Toledolaan.
Zet de data alvast in uw agenda! Wij hopen op – weer – een goede opkomst.
Addy van Dijk, Femke Soontiëns, Adrie Jüngst en Jos de Bruijn
Aanschotse Beemden
Aanschotse Beemden heeft een link gedeeld.12 maanden geleden
Beleef-de-seizoenen-wandeling - winter Rondje Aanschotse Beemden in Eindhoven Wandelend door de natuur de sfeer en kracht van de natuur zien, voelen en beleven, dit is het idee van de Beleef-de-seizoenen-wandelingen. De wandelingen zijn gemiddeld 5-6 km. Ieder seizoen wandelen we hetzelfde ommetje.
Aanschotse Beemden
Aanschotse Beemden heeft een bericht gedeeld.1 jaar geleden
'n Laagje ijs op de paddenpoel vanmorgen, en trouwens de hele dag … een paar koude minikikkertjes en 50 superenthouiaste basisschool-de-Boschuil-kinderen die in februari/maart gaan zoeken naar het eerste kikkerdril van Eindhoven!
Aanschotse Beemden
Aanschotse Beemden heeft een link gedeeld.1 jaar geleden
Ongeveer 12 jaar geleden ontstond het idee om de ongeveer 50 ha die tussen de stadswijken Achtse Barrier en Blixembosch liggen aan te pakken. Het was de bedoeling om met verenigde krachten tot herinrichting te komen van het unieke natuurgebied de Aanschotse Beemden dat langs het riviertje de Groote....
Aanschotse Beemden
Aanschotse Beemden heeft zijn/haar status bijgewerkt.1 jaar geleden
Aanschotse Beemden
Aanschotse Beemden heeft een link gedeeld.1 jaar geleden
De afgelopen jaren werkten we aan de herinrichting van de Aanschotse Beemden. Het is een landschappelijk aantrekkelijk beekdal geworden met hogere natuurwaarden. Het Henri Dunantpark kreeg een flinke opknapbeurt. De vijver heeft natuurlijke oevers gekregen met gevarieerde beplanting rondom. Nu is he...