Plannen, werk en nieuws

IVN lentewandeling

zondag 7 mei. Start 10 uur op parkeerterrein einde Toledolaan.

IVN wandeling o.l.v. Femke Soontiëns en Jos de Bruijn. De wandeling is voor iedereen gratis en aanmelden vooraf is niet nodig. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

IVN wandeling

zondag 16 oktober. start 10 uur op parkeerterrein einde Toledolaan.

IVN wandeling o.l.v. Femke Soontiëns en Jos de Bruijn. De wandeling is voor iedereen gratis en aanmelden vooraf is niet nodig.

IVN wandeling

Zondag 3 juli 2022:

Wandeling door de Aanschotse Beemden. We starten om 10.00 uur aan het einde van het parkeerterrein aan de Toledolaan. Duur ongeveer 2 uur. Afhankelijk van de belangstelling zullen er verschillende onderwerpen besproken worden die te maken hebben met het seizoen en met het typische landschap en de historie daarvan.

Herfstwandeling IVN

Zondag 10 oktober:
Wandeling door de Aanschotse Beemden met de gidsen Femke Soontiëns en Jos de Bruijn. We starten om 10.00 uur aan het einde van het parkeerterrein aan de Toledolaan. Duur ongeveer 2 uur.
Afhankelijk van de belangstelling zullen we verschillende onderwerpen bespreken die te maken hebben met het seizoen en met het typische landschap en de historie daarvan. Er valt genoeg over te vertellen, daar kunt u zeker van zijn.

IVN wandelingen oktober 2020

Beste natuurliefhebbers,
Door de coronaproblemen hebben we onze natuurwandelingen met publiek dit voorjaar en zomer tot onze grote spijt moeten cancelen.

Nu de ergste problemen achter de rug zijn en hopelijk ook blijven, willen we weer voorzichtig gaan opstarten. Omdat we gehouden zijn aan de 1,5 meter maatregel van de overheid betekent dit wel dat we met kleine groepen moeten gaan lopen. Dat wil zeggen, maximaal 10 personen per gids.
Om die reden willen we nu ook gaan werken met verplichte aanmelding vooraf.
Dus als u met ons mee wilt verzoeken wij u om dit te melden via e-mail op ivn.vev@gmail.com. Wij verzoeken u daarbij om uw naam op te geven, welke wandeling u wilt lopen (datum en locatie) en met hoeveel personen u wilt komen. Toewijzing gebeurt in volgorde van ontvangst van de aanmeldingen.

Het wandelprogramma kunt u vinden op onze website www.ivn.nl/vev.

Aanschotse beemden: zondag 4 en zondag 18 oktober; start om 10.00 uur aan einde parkeerterrein Toledolaan.

Wij verheugen ons erop u te zien en samen met u van de natuur te genieten.

IVN Veldhoven Eindhoven Vessem

IVN wandelingen 2020 in de Aanschotse beemden

Natuurlijk gaan wij, natuurgidsen van IVN Veldhoven Eindhoven Vessem, ook dit jaar weer met geïnteresseerden wandelen in de Aanschotse beemden.
Wij doen dit nu alweer voor het derde jaar en tot nu toe zijn de reacties positief geweest en is er ook sprake van een leuke opkomst.
We hebben er dus weer zin in.

Dit jaar gaan we drie keer lopen en wel op de zondagen 26 april, 28 juni en 4 oktober.
De wandeling van 26 april heeft als thema “vroege bloeiers en vogelzang” oftewel: voorjaar!

Een mooie tijd van het jaar waarin het groen zich in zijn mooiste tinten laat zien en veel dieren, vooral ook de vogels, bijzonder actief zijn.
Wij hopen u weer veel moois te kunnen laten zien en horen.
De wandelingen beginnen steeds om 10.00 uur en duren maximaal 2 uur. Startpunt is het einde van het parkeerterrein aan de Toledolaan.

Zet de data alvast in uw agenda !! Wij hopen op -weer- een goede opkomst.

Addy van Dijk, Femke Soontiëns, Adrie Jüngst en Jos de Bruijn

IVN wandelingen

wandelingen met IVN afdeling Veldhoven Eindhoven Vessem

Ook dit jaar weer zullen wij, natuurgidsen van IVN Veldhoven Eindhoven Vessem met geïnteresseerden gaan wandelen in de Aanschotse beemden.
Vorig jaar was er een grote opkomst en dat heeft voor ons bevestigd dat er veel belangstelling bestaat voor landschap en natuur. Dat doet ons vanzelfsprekend deugd.
Diegenen die vorig jaar mee zijn geweest zullen zich herinneren dat we vooral aandacht hebben besteed aan landschap en geschiedenis.
Dit jaar gaan we het wat anders doen: we willen de wandelingen als thema het seizoen meegeven waarbij we dan planten en dieren belichten die in dat seizoen opvallend zijn.
De wandeling met thema voorjaar zal plaatsvinden op zondag 5 mei. Op zondag 30 juni is het thema zomer en op zondag 22 september is het najaar aan de beurt.
De wandelingen beginnen om 10.00 uur en duren maximaal 2 uur. Startpunt is het einde van het parkeerterrein aan de Toledolaan.
Zet de data alvast in uw agenda! Wij hopen op – weer – een goede opkomst.

Addy van Dijk, Femke Soontiëns, Adrie Jüngst en Jos de Bruijn